YKSILÖITY ATERIASUUNNITELMA -40%!

Hydroponinen viljelyjärjestelmä

Farm Pet Food -tuotantolaitoksella Pohjois-Euroopassa Virossa on käytössä kuljetuskonttiin asennettu vesiviljelyjärjestelmä. Hydroponisessa maatalouskompleksissa kasvatamme pääasiassa erilaisia salaatteja kaneille ja jyrsijöille. Tarjoamme niitä myös herkkuina myymälöissämme asuville eläimille. Tässä artikkelissa selitämme, mitä vesiviljely oikeastaan on ja mitkä ovat tärkeimmät edut tavalliseen viljelyyn verrattuna. Muista käydä katsomassa alla olevaa kuvagalleriaamme saadaksesi paremman yleiskuvan järjestelmästä!

07.12.2021

Farm Pet Foodin Virossa sijaitsevaan tuotantokompleksiin kuuluu huippuluokan vesiviljelyjärjestelmä, joka on asennettu kuljetuskontin sisään. Hydroponisessa maatalouskompleksissa kasvatamme pääasiassa erilaisia salaatteja kaneille, jyrsijöille ja matelijoille. Kaikki nämä kasvit ovat saatavilla jatkuvasti myös myymälöistämme ja tarjoamme niitä myös herkkuina myymälöissämme asuville eläimille. Tässä artikkelissa selitämme, mitä vesiviljely oikeastaan on ja mitkä ovat sen tärkeimmät edut tavalliseen viljelyyn verrattuna. Muista käydä katsomassa alla olevaa galleriaamme saadaksesi paremman yleiskuvan järjestelmästä!

Hydroponinen viljely on tapa kasvattaa kasveja vedessä, ei maaperässä. Se saattaa kuulostaa monimutkaiselta prosessilta, mutta itse asiassa se on melko yksinkertaista. Mieti, mitä kasvi tarvitsee kasvaakseen: vettä, ravinteita, ilmaa, valoa, tilaa ja aikaa. Vesiviljely pystyy täyttämään kaikki nämä ehdot tarjoamalla kolmea tärkeää makroravintoa, jotka tunnetaan nimellä NPK, eli typpeä, fosforia ja kaliumia, sekä muita tärkeitä ravintoaineita, kuten magnesiumia ja kalsiumia.

Tavanomaiset peltoviljelykäytännöt ovat saaneet mediassa paljon negatiivista huomiota. Peltoviljelyyn liitetään usein huoli ilmastonmuutoksen voimistumisesta, valtavien kasvihuonekaasu määrien vapautumisesta, maaperän eroosiosta ja massiivisesta vedenkulutuksesta. Hydroponinen viljelyteollisuus ratkaisee monet näistä huolenaiheista.

Ensinnäkin vesiviljely säästää tilaa. Maahan istutettujen kasvien on levitettävä juuriaan ja löydettävä ravinteet ja vesi, mikä tarkoittaa, että ne on istutettava tietyn etäisyyden päähän toisistaan. Hydroponisella viljelyllä ravinteet ja vesi toimitetaan suoraan kasveille. Toiseksi vesiviljelyssä käytetään noin 10 kertaa vähemmän vettä verrattuna tavalliseen viljelyyn. Tämä johtuu siitä, että ravinteita sisältävä vesi pysyy hallitusti paikallaan, eikä katoa maaperään. Kolmanneksi vesiviljelyssä käytetään vähemmän kemikaaleja, koska sisäkasvatuksessa rikkakasvien tai muiden tuholaisten riskiä ei ole. Hydroponiset viljelyjärjestelmät kasvattavat kasveja 30–50 % nopeammin tavalliseen viljelyyn verrattuna, koska kasveille luodaan ihanteelliset olosuhteet kukoistaa. Yksi vesiviljelyn suurimmista eduista on myös se, että maaperän eroosiota ei tapahdu, koska maaperää ei käytetä lainkaan.

Melkein kaikkea voidaan kasvattaa hydroponisilla järjestelmillä. Mutta jotkut kasvit kasvavat paljon paremmin hydroponisissa ympäristöissä kuin toiset. Erityisesti konttitiloilla tämäntyyppiset vihannekset ovat taloudellisesti järkevin valinta.

Tässä on muutamia esimerkkejä parhaista tuotteista, joita voidaan kasvattaa vesiviljelytilalla:

  • Salaatit (esim. romaine, butterhead)
  • Vihreät lehtivihreät (esim. pinaatti, lehtikaali, rucola)
  • Aasialaiset vihreät (esim. bok choi, win win choi)
  • Yrtit (esim. minttu, basilika, korianteri)
  • Mikrovihreät (esim. mikroparsakaali, punajuuri)

Vesiviljelyssämme kasvatamme pääasiassa erilaisia salaatteja kaneille ja jyrsijöille.

Latest in Media

Kaikki artikkelit

YHTEYSTIEDOT

T: +358 40 484 5685
E: milla@farmpetfood.com

MEISTÄ

Who we are
What we do

LinKIT

Privacy Policy
Find our stores

Facebook Instagram
Copyright © 2022. FARM. All Rights Reserved.
Farm Pet Food uses cookies to provide a better user experience and personalized service.
view_results